INS confirma incetinirea din sectorul constructiilor: Lucrarile de constructii au scazut puternic, cu 8.3%, in ianuarie 2018 fată de aceeasi perioada a anului trecut

Volumul lucrarilor de constructii din ianuarie a scazut atat ca serie bruta cu 4,9% fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cat si ca serie ajustata cu 8,3% in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, arata datele transmise vineri de Institutul National de Statistica (INS).

In ianuarie 2019 comparativ cu ianuarie 2018, pe seria bruta, pe elemente de structura, au scazut lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,4% si lucrarile de constructii noi cu 4%, iar lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 10%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 10,6% si la cladirile nerezidentiale cu 9%, iar cladirile rezidentiale au crescut cu 10,1%.

Ca serie ajustata, pe elemente de structura, au scazut lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 11,8% si lucrarile de constructii noi cu 7,2%, iar lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 9,7%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 12,4% si la cladirile nerezidentiale cu 10,3%, iar cladirile rezidentiale au crescut cu 7,2%.

In ianuarie 2019 comparativ cu decembrie 2018, volumul lucrarilor de constructii a scazut ca serie bruta cu 66,4%, scadere evidentiata astfel: lucrarile de reparatii capitale cu 78,4%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 76% si la lucrarile de constructii noi cu 59,7%. Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi astfel: constructiile ingineresti cu 74,9%, cladirile rezidentiale cu 56,9% si la cladirile nerezidentiale cu 56,5%.

Ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 5,1%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi cu 16,8%. Scaderi s-au inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 16,8% si la lucrarile de reparatii capitale cu 3,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 20% si la cladirile rezidentiale cu 14,3%, iar constructiile ingineresti au scazut cu 1,6%.

sursa – www.zf.ro

Privacy Preference Center

  • CONTACT