De la Casa Poporului iti cumperi Casa saptamana aceasta!

Cauti un apartament sau o casa? Te anuntam atunci ca Salonul Imobiliar vine cu cele mai bune oferte la final de an, cu o multime de oferte in toate zonele Bucurestiului, inclusiv in Ilfov si chiar la mare. De asemenea, sunt pregatite suficiente bonusuri de catre dezvoltatori, precum: locuri de parcare, mobilier pentru toata casa si chiar taxe notariale incluse.

Micsorarea locuintelor – solutia gasita de oficiali pentru cresterea stocului de locuinte publice

Reducerea suprafetelor minimale (pana la 15%) ale locuintei, prevazute in legislatia in vigoare este una dintre solutiile propuse in proiectul Stategiei Nationale a Locuirii pentru cresterea stocului de locuinte publice, proiect intrat in dezbatere publica.

Metroul din Drumul Taberei, noi asigurari privind punerea in circulatie, in decembrie 2019

Constructorul a dat asigurari in aceasta saptamana ca traficul pe magistrala 5 a metroului va fi deschis in luna decembrie a acestui an, a declarat vineri la DC News Razvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Adio ”Prima Casa”, bun venit ”O familie, o Casa”. Senatul a adoptat schimbarile pentru program

Senatul a  adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru modificarea programului "Prima Casa". Propunerea ministrului Finantelor Eugen Teoforovici prevede reducerea cu un punct procentual a ratei dobanzii creditului garantat pentru familiile cu doi sau mai multi copii.

Noua forma a Programului Prima casa merge inainte in Senat

Ce trebuie sa stie cei care vor sa isi cumpere o locuinta. Proiectul de lege pentru modificarea Programului „Prima casa“ a primit un raport favorabil de la Comisia de buget de la Senat. Propunerea ministrului finantelor Eugen Teoforovici prevede reducerea cu 1 punct

Ignorand oferta mare de locuinte finalizate, proprietarii incearca sa creasca preturile

Proprietarii de apartamente par sa ignore faptul ca, fata de anul trecut, a crescut semnificativ stocul de apartamente noi finalizate, disponibile la vanzare. Astfel, in cadrul anunturilor de mica publicitate ei au solicitat in luna august preturi mai mari fata de cele din luna precedenta cu 1% pana la un maxim de 5% pentru apartamentele noi din Iasi.

Cum va fi modificat programul “Prima Casa”

Programul Prima Casa urmeaza sa fie modificat, schimbarile vizand introducerea unui prag de venit pentru beneficiari. In acelasi timp, se propune acordarea de subventii de dobanda constand in reducerea ratei dobanzii creditului garantat pe toata durata Programului, pentru familiile cu un singur copil, cat si pentru familiile cu doi sau mai multi copii. Aceasta conform unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Finantelor Publice

Semne de furtuna. Suprafata medie a locuintelor noi construite in Romania a coborat aproape de minimul ultimelor doua decenii

Suprafata medie construita a locuintelor finalizate anual a coborat anul trecut la 133 de metri patrati per locuinta, aproape de minimul ultimelor doua decenii, dupa cum arata calculele ZF pe baza datelor publicate pe site-ul Institutului National de Statistica

Sunt multi bani in piata. Sapte din zece apartamente noi din Bucuresti se vand din faza de proiect

Vanzarile de apartamente din Bucuresti au scazut cu 15% in primul semestru al acestui an, la aproape 15.200 de unitati, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara Crosspoint Real Estate, cererea fiind acum stimulata de cota TVA de 5% pentru un apartament nou de sub 120 mp si 450.000 de lei inclusiv la a doua achizitie

Teodorovici: Prima Casa merge mai departe, in noua sa forma, programul “O familie, o casa”. Am discutat cu BNR

Teodorovici: Prima Casa merge mai departe, in noua sa forma, programul "O familie, o casa". Am discutat cu BNR. Programul "Prima Casa" va continua in noua forma, "O familie, o casa", si dupa finalizarea discutiilor cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei va fi legiferat in Guvern, a declarat marti ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici

Ce se mai intampla pe piata imobiliara din Romania

Ce se mai intampla pe piata imobiliara din Romania: Pretul apartamentelor s-a scumpit in iulie in aproape toate orasele mari. Bucurestiul conduce clasamentul cresterilor de pret, evolutie identica cu cea din perioada similara a anului 2018

Banca europeana care va plateste ca sa luati o locuinta cu bani imprumutati

Banca europeana care va plateste ca sa luati o locuinta cu bani imprumutati: ofera credite ipotecare cu dobanda negativa, de minus 0,5%. O banca daneza ofera credite ipotecare cu dobanda negativa, ceea ce inseamna ca clientii sunt platiti pentru cumpararea de proprietati cu bani imprumutati, relateaza Huffington Post.

Tranzactiile imobiliare din Romania vor sari de 1 mld. euro in 2019

Tranzactiile imobiliare din Romania vor sari de 1 mld. euro in 2019. Exista mai multe achizitii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare. Exista mai multe achizitii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare.

Au inceput scaderile: Apartamentele vechi pierd teren pe piata imobiliara

Aproape 60% dintre cei care cauta sa isi cumpere o locuinta aleg apartamente noi, in vreme ce apartamentele vechi pierd tot mai mult teren in fata cumparatorilor, pe o piata in care oferta de locuinte noi este in crestere, iar preturile acestora s-au stabilizat, arata un studiu Imoteca.

Prima casa pierde teren

Prima casa pierde teren: 70% din creditele ipotecare noi acordate de banci sunt standard. Creditele ipotecare standard, care presupun un avans de cel putin 15% din partea clientilor, au devenit principalul mod de finantare a achizitiei unei locuinte, in conditiile in care acestea au ajuns sa reprezinte 70% din totalul finantarilor noi acordate in intervalul martie 2018-martie 2019, potrivit BNR. Spre comparatie

Cumparatorii de locuinte iau greu decizia de achizitie

Perioada dintre demararea cautarii unei locuinte si luarea deciziei de achizitie este in prezent mult mai lunga decat anul trecut. Analistii de la imobiliare.ro au observat o ”aparenta contradictie” intre statisticile oficiale privind activitatea de tranzactionare cu datele despre cererea si oferta de locuinte din piata. Astfel, daca volumul tranzactiilor imobiliare incheiate la nivel national este mai mic decat in perioada similara

Recordul din 2008 ramane inca in picioare

Preturile locuintelor din Romania s-au majorat cu 3,3% in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2018, conform datelor statistice furnizate de Eurostat. Tara noastra se pozitioneaza astfel sub nivelul cresterii la nivel european, unde preturile locuintelor s-au majorat cu 4% in primele trei luni ale anului 2019, fata de perioada similara a anului trecut.

Preturile locuintelor au crescut cu 3%, in primul trimestru al anului

Preturile locuintelor din Romania s-au majorat cu 3,3% in primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2018, conform datelor statistice furnizate de Eurostat. Tara noastra se pozitioneaza astfel sub nivelul cresterii la nivel european, unde preturile locuintelor s-au majorat cu 4% in primele trei luni ale anului 2019, fata de perioada similara a anului trecut.

Nu vom renunta la programul “O familie, o casa”

Ministrul de Finante Eugen Teodorovici: Nu vom renunta la programul „O familie, o casa”, asa cum a sugerat FMI. Guvernul nu va renunta la programul “O familie, o casa”, noua varianta a “Prima Casa”, asa cum a sugerat la finele saptamanii trecute delegatia FMI care a evaluat starea economiei romanesti, a declarat marti ministrul Finantelor Eugen Teodorovici.

“Prima Casa” va deveni “O familie, O casa”

Ordonanta de Urgenta: Ministrul de Finante Eugen Teodorovici spune ca programul "Prima Casa" va deveni "O familie, O casa" chiar de la sfarsitul lunii iunie, cu dobanzi fixe de la 0,9% si un plafon maxim de 570.000 lei. Programul „Prima Casa” ar putea deveni programul „O familie, O casa” inca de la finalul lunii iunie prin proiectul de OUG publicat inca de la finalul lunii mai de Ministerul Finantelor Publice.

Imobiliare.ro: Preturile apartamentelor revin pe un curs ascendent

In martie, preturile locuintelor disponibile spre vanzare in marile orase ale tarii au crescut usor, in contextul in care, in mod firesc pentru o perioada de stabilizare, in perioada analizata au avut loc variatii atat in plus, cat si in minus. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitata pentru un metru patrat de apartament (nou sau vechi) a ajuns, astfel, la 1.237 de euro pe metru patrat util, cu 0,3% mai mult decat la finele lui februarie (cand era 1.233 de euro pe metru patrat util).

Cand este cel mai bun moment sa va cumparati o locuinta

Cand vine vorba de cumpararea unei locuinte, obiectiv la care romanii se pare ca nu vor renunta prea curand, multi se concentreaza in primul rand pe pretul acesteia. In opinia lui Valentin Morar, care conduce grupul de dezvoltare imobiliara Wallberg Properties, exista factori mult mai importanti de care ar trebui sa tinem cont inainte de a face o investitie „pe viata”. Care sunt acestia si cand ar fi cel mai potrivit moment sa investim intr-o proprietate?

INS confirma incetinirea din sectorul constructiilor

Volumul lucrarilor de constructii din ianuarie a scazut atat ca serie bruta cu 4,9% fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cat si ca serie ajustata cu 8,3% in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, arata datele transmise vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Cererea si creditarea se tempereaza, dar constructiile continua sa creasca

In anul 2018 s-au construit 59.725 locuinte, in crestere cu 6.424 locuinte fata de anul 2017, a anuntat vineri Institutul National de Statistica.in trimestrul IV au fost date in folosinta 19.347 de locuinte, mai mult cu 5.418 locuinte in comparatie cu trimestrul IV 2017.

Urbanis: Programul Prima Casa nu trebuie restrictionat

Asociatia Dezvoltatorilor Imobiliari din Romania - Urbanis apreciaza ca nu exista considerente de natura economica, financiar - bancara sau sociala care sa motiveze modificari ale programului Prima Casa, ci din contra ar trebui relansat in sensul cresterii accesului la acest program, mai ales in contextul ultimelor modificari ale normelor BNR care limiteaza gradul de creditare si implicit de acces la finantare.