Tranzactiile imobiliare din Romania vor sari de 1 mld. euro in 2019. Exista mai multe achizitii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare.

Exista mai multe achizitii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare.

Primele sase luni din 2019 au adus un volum investitional pe piata de real-estate din Romania de aproximativ 340 mil. euro, valoare similara cu cea din aceeasi perioada a anului precedent, potrivit unui raport realizat de compania de consultanta imobiliara CBRE, aferent primului semestru al anului. Media per tranzactie a fost de 26 mil. euro.

„Un procent de 60% din volumul investitional total a fost tranzactionat in provincie, in vreme ce Bucurestiul a atras 40% din volum. Cu aproape jumatate din volumul investitional total, sectorul de birouri nu a abandonat pozitia de lider pe care a detinut-o de asemenea in primul semestru din 2018“, se arata in raportul citat.

Sectorul de retail si-a adjudecat 33% din total, in vreme ce industrialul si hotelurile au avut o pondere cumulata de 18%. Proiectele mixte au reprezentat doar 1% din total.

„Estimam, pentru intregul an 2019, un volum al tranzactiilor cu pana la 15% mai mare fata de cel inregistrat in 2018, care va depasi pragul de un miliard de euro. O astfel de valoare nu a mai fost atinsa din 2014“, arata autorii studiului CBRE. Ei mai spun ca in prezent sunt mai multe achizitii care sunt aproape de semnare, unele dintre ele de valoare mare.

Citeste articolul intreg – www.zf.ro